Zeearend (Haliaeetus albicilla)

Foto: invullen
Engelse naam: White-tailed Eagle
Duitse naam: Seeadler
Franse naam: Pygargue
Grootte: 80-105 cm
Spanwijdte: 200-240 cm
Voedsel: Vangt een grote verscheidenheid aan prooien; vissen, watervogels, zoogdieren en aas.
Broedduur: 40 dagen
Nestjongfase: 12 weken

Kenmerken

(Foto: Johan celebrity sex tapes van der Vegt, waarneming.nl) Voor Nederland onmiskenbaar; grootste roofvogel, met een korte staart en lange brede rechthoekige vleugels. Heeft een massieve snavel. Door de grootte is de vleugelslag traag. Deze wordt afgewisseld met glijperioden. Het duurt lang voordat het volwassen verenpak aanwezig is, pas vanaf een leeftijd van 6-7 jaar. Tot die tijd meest bruin van kleur. Volwassen vogels hebben een witte staart en een lichte kop.

 

Verpreiding en aantallen

(Foto Zeearend met visarend: Oscar celebrity porn en Jolanda Balm. Waarneming.nl) Komt in Europa vooral in oostelijke en noordelijke streken voor, vooral in Noorwegen en rond de Oostzee. Is op veel plaatsen verdwenen door afschot en vergiftiging en gebruik van zeer schadelijke bestrijdingsmiddelen en zware metalen. Heeft met afschot en vergiftiging nu ook nog te maken, maar in mindere mate. Inmiddels neemt het aantal in veel landen weer toe. Volwassen vogels zijn vooral standvogels. Jonge vogels trekken deels wel weg. In Nederland overwinteren jaarlijks jonge vogels, vooral rond de Zeeuwse Delta, het Lauwersmeer en de Oostvaardersplassen.

Voedsel en jacht

(Foto: Wim van Yperen) hardcore gay sex Komt voor op waterrijke plekken. Komt zowel voor langs kusten als bij meren en langs rivieren. Vangt een grote verscheidenheid aan prooien. Kan hierbij gebruik maken van een uitkijkpost of zoekt prooien in vlucht. Op vis wordt gejaagd in rustige wateren, zodat de vogel de vis kan zien. Vangt vis vanuit een vlucht of door kort te bidden, waarna de vis wordt geslagen met de klauwen. Stootduiken zijn beduidend minder algemeen. Vogels en zoogdieren worden meestal verrast. Watervogels worden ook wel uitgeput doordat de vogels voortdurend bij de steeds weer onderduikende prooi in de buurt blijven. Dit kan wel 30-45 minuten doorgaan.

 

Voortplanting

(Foto: hamster mobile porn Luuk Punt. Waarneming.nl) celebrity nudes Nest wordt op maximaal 10km van het jachtgebied gebouwd. Dit kan zich bevinden in bomen, op rotswanden of op de grond. Legt vanaf eind maart-begin april meestal 2 eieren. Broedt vanaf 2006 in Nederland. Inmiddels broeden er meerdere paartjes in Nederland (o.a. in de Oostvaardersplassen, het Lauwersmeer en de Biesbosch).